Informatie pagina’s
Overige pagina’s
Energie2
OTM-Projectadvies is een daadkrachtige partner bij het oplossen van technische vraagstukken. Wij staan garant voor veiligheid, functionaliteit, betrouwbaarheid en value for money.
3322
page-template-default,page,page-id-3322,theme-bridge,bridge-core-3.0.9,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Energie2

Door eigen ontwikkeling heeft OTM-Projectadvies de afgelopen jaren een serie hoogwaardige kabelklemmen ontwikkeld voor o.a. bevestiging van elektriciteitskabels. De Easy Electric Cable Clamp (EECC) is een variabele kabelklem, welke door de vormgeving van de klemblokken (ellipsvormig), geschikt is om kabels met verschillende diameters te monteren. De kabelklemmen worden onder andere toegepast door netwerkbedrijven zoals Enexis, Stedin en Alliander en zijn onderhoudsvrij, corrosiebestendig en weer- en uv-bestendig.

Standaard uitvoering

Bereik kabel diameters

3mm ~ 80mm in 7 varianten, namelijk:

∅ 3 – 10mm
∅ 11 – 29mm
∅ 19,5 – 40mm
∅ 34 – 52mm
∅ 34 – 60mm
∅ 48 – 80mm
∅ 60 – 78mm

Mogelijk door de ellipsvormige klemblokken

Variabele kleminrichting

Enkel, dubbel en 3-delig

Profiel montage & Bek grote

Montage op en F-profiel (plat), maar ook op A-Profiel (hoek) en C-profiel

Bek grote van 20mm of 42mm (F20 of F42)

Aandraaimoment

Maximaal 6 Nm

Materiaal

RVS A2 304 (onderhoudsvrij, corrosiebestendigen weer- en uv-bestendig)
Kunststof PA brandklasse V0 volgens UL94 (vlamdovend)

Certificeringen

IEC 61914:2015
ISO 9001:2008
Attesten op aanvraag

Garantie

Standaard 5 jaar

De standaard uitvoering van de Easy Electric Cable Clamp (EECC), zoals hierboven beschreven en hieronder in detail toegelicht, is altijd uit voorraad leverbaar vanuit ons magazijn in Nederland.

Bereik kabel diameters

Door de ellipsvormige klemblokken is iedere kabelklem geschikt om kabels met verschillende diameters te monteren. Dit maakt de Easy Electric Cable Clamp (EECC) een variabele kabelklem. De “OTM EECC 34-60 F20” heeft dus een kabel diameter bereik van 34mm  tot 60mm.

Variabele kleminrichting

Naast de uitvoeringen welke geschikt zijn voor 1 kabel is de Easy Electric Cable Clamp (EECC) er ook in dubbele en 3-delige uitvoeringen. De dubbele en 3-delige uitvoering is ontwikkeld in samenwerking met Alliander.

Profiel montage & Bek grote

De Easy Electric Cable Clamp (EECC) wordt standaard geleverd in 2 uitvoeringen (F20 en F42). De EECC F20 heeft een bek grote van 20mm en is daardoor geschikt voor montage op een F-profiel (plat) met een dikte van 2mm tot 20mm, maar ook op A-Profiel (hoek) en C-profiel. De EECC F42 heeft een bek grote van 42mm en biedt een montagebereik van 2 tot 42mm.

Aandraaimoment & Trekontlasting

De kunststof klemblokken zijn voorzien van reliëf (puntjes) wat zorgt voor extra grip op de kabel. Dit reliëf gecombineerd met een maximaal aandraaimoment van 6 Nm zorgt, zoals tijdens testen i.o.v. Alliander is gebleken, voor een trekontlasting van meer dan 300kg.

Optioneel leverbaar

Mogelijke profielen

C, R en A profiel

Materiaal

RVS A4 316 (geschikt voor extreme weersomstandigheden)

De optionele uitvoeringen van de Easy Electric Cable Clamp (EECC) worden op bestelling geproduceerd met een levertijd van ca. 3 weken. Dankzij de samenwerking tussen R&D in Nederland en R&D in China, India, Italië en Polen is OTM-Projectadvies in staat om onze klanten snel en adequaat te bedienen.

Mogelijke montage profielen

Naast de standaard uitvoering van de Easy Electric Cable Clamp (EECC), welke geschikt is voor montage op een F-profiel, is de EECC ook leverbaar in uitvoeringen welke geschikt zijn voor montage op andere profielen. De bek van de kabelklem is dan geschikt voor montage op bijvoorbeeld een C, R of A profiel. De overige eigenschappen zijn gelijk aan die van de standaard uitvoering.