Informatie pagina’s
Overige pagina’s
MVO
OTM-Projectadvies is een daadkrachtige partner bij het oplossen van technische vraagstukken. Wij staan garant voor veiligheid, functionaliteit, betrouwbaarheid en value for money.
54
page-template-default,page,page-id-54,page-child,parent-pageid-28,theme-bridge,bridge-core-3.0.9,woocommerce-no-js,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,columns-4,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

MVO

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en gaat uit van het feit dat de factoren ‘mens en maatschappij’ (People) en ‘milieu’ (Planet) een relevante bijdrage leveren aan het maken van ‘winst’ (Profit). Als een bedrijf met deze drie elementen maatschappelijk verantwoord omgaat, draagt dit bij aan de kwaliteit van de samenleving. Niet alleen voor nu, maar ook voor de toekomst. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt daarom ook wel eens duurzaam ondernemen genoemd.

Bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat het dus om winst maken door overwegingen op het gebied van milieuvraagstukken en sociale vraagstukken onderdeel te maken van het beleid en de bedrijfsvoering. Anders gezegd, hoe bereidwillig is een organisatie om verantwoordelijkheid te nemen voor de gevolgen van haar activiteiten en beslissingen op de mens, maatschappij en het milieu en daar verantwoording over af te leggen?

MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is het vinden van een balans tussen de sociale (People), ecologische (Planet) en economische (Profit) aspecten van het ondernemen en het minimaliseren van negatieve duurzaamheidseffecten van de organisatie op haar belanghebbenden (stakeholders) en de samenleving.

People

Mens en maatschappij

Hoe voorziet de organisatie in de behoeften van mensen en hoe gaat zij met hun belangen om? Hierbij gaat het zowel om medewerkers als consumenten, leveranciers en de samenleving als geheel. Veel voorkomende onderwerpen van het aspect People zijn gezondheid en veiligheid op de werkplek, stagebeleid, arbeidsomstandigheden, de maatschappelijke betrokkenheid van de onderneming, discriminatie of diversiteit op de werkvloer.

Planet

Milieu

Hoe gaat de organisatie om met de milieu-effecten die zij veroorzaakt? Dus wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van producten, processen en diensten voor lucht, water, bodem en biodiversiteit? Maar ook thema’s als Cradle to Cradle, CO2-compensatie, afval en hergebruik vallen onder Planet.

Profit

Milieu

Het doel is om invulling te geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) op manieren die passen bij de organisatie en die winst opleveren. Het verlagen van de kosten op energieverbruik en afval zijn daar voorbeelden van. Daarbij is winst een meervoudig begrip: het gaat niet alleen om het bedrag dat onder de streep staat, maar ook om trots, betrokkenheid, reputatie en het aanspreken van de steeds groter wordende groep klanten en organisaties die om duurzame producten vraagt. Innovatie, transparantie, werkgelegenheid, reputatie en stakeholderdialoog zijn veelvoorkomende onderwerpen op het aspect Profit.

Wat doet OTM-Projectadvies ?

Binnen OTM-Projectadvies zijn wij van mening dat elke onderneming, hoe klein of groot deze ook is, een sociale en ecologische verantwoordelijkheid heeft binnen onze samenleving, dus ook OTM-Projectadvies! Daarom houdt OTM-Projectadvies zich sinds begin 2016 steeds meer bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Verhuizing productie naar Nederland

Vanwege logistieke efficiency, de kortere levertijden, verminderen van de CO2-uitstoot tijdens het transport en het stimuleren van productie in Nederland hebben wij een deel van onze productie van Polen naar Nederland te verhuist. Ook proberen we hiermee een positieve bijdrage te leveren aan de lokale economie. Bijvoorbeeld door samen te werken met een sociale werkplaats in de regio. Hierdoor zijn mensen met een lichamelijke- of verstandelijke beperking direct betrokken in het samenstellen en verpakken van onze producten.

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt worden door ons niet per definitie afgeschreven, maar worden door ons gezien als een potentiële bron van kennis en ervaring. Of het nu een sollicitant betreft die de vijftig gepasseerd is, iemand die een re-integratietraject vanuit het UWV wilt starten of een student met een beperking die een stageplek zoekt. Wij kijken niet naar de onmogelijkheden, maar naar de bijdrage die iemand kan leveren.

Recyclen

Wij maken waar mogelijk maximaal gebruik van materialen die gerecycled en/of recyclebaar zijn. De papierafvalstroom van het kantoor wordt bijvoorbeeld separaat ingezameld en wordt lokaal verwerkt tot hygiëne papier. Bij de ontwikkeling van onze producten houden we rekening met lange levensduur en maken wij bewuste keuzes van materiaalgebruik t.b.v. het volledig recyclen.

Zuinig rijden

Daarnaast hebben wij bewuste keuzes gemaakt in ons wagenpark, zo rijden wij allemaal met een zuinige A-segment benzine auto. Met een geringe uitstoot en een brandstof verbruik van minimaal 1:20.

Toekomst

OTM-Projectadvies gaat de MVO ambities de komende jaren uitbreiden en verbeteren, dit zult u terugzien in onze producten en werkwijze. Ons doel, het doorgeven van onze aarde aan de volgende generatie(s), zullen wij dan ook zeer serieus in ogenschouw blijven nemen.

Links:
MVO Nederland