Informatie pagina’s
Overige pagina’s
MVO
OTM-Projectadvies is een daadkrachtige partner bij het oplossen van technische vraagstukken. Wij staan garant voor veiligheid, functionaliteit, betrouwbaarheid en value for money.
54
page-template-default,page,page-id-54,page-child,parent-pageid-28,bridge-core-2.4.3,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-22.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

MVO

Sinds begin 2016 houden wij ons steeds meer bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en de daar bijbehorende 3 kernbegrippen: People, Planet en Profit (Triple P).

MVO bevat voor ons de volgende 5 onderwerpen:

 • Duurzaam ondernemen
 • Groen Ondernemen
 • Ethisch ondernemen
 • Maatschappelijk betrokken ondernemen (mbo)
 • Sociaal ondernemen

Zo hebben wij het besluit genomen om een deel van onze productie van Polen naar Nederland te verhuizen. Onze redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld de logistieke efficiency, de kortere levertijden en het stimuleren van productie in Nederland. Ook geeft het ons en de samenleving nog eens veel meer kansen. Bijvoorbeeld het erbij betrekken van een sociale werkplaats. Hierdoor zijn mensen met een lichamelijke- of geestelijke handicap, of mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt direct betrokken bij de productie van onze kabelklemmen en daardoor actief werkzaam in de arbeidsmarkt. Ook bieden wij stageplaatsen aan scholieren met een beperking, deze scholieren verdienen de kans om zich te ontplooien in het bedrijfsleven. Hiermee ondersteunen wij deze mensen dus om zich meer te betrekken en betrokken te voelen bij de maatschappij. Daarbij focussen wij ons er ook op dat zij zelfstandig en zelfredzaam in de maatschappij verder kunnen in het arbeidsproces, ook na hun stage.

Ook zijn wij actief bezig met onze aarde, we maken hier gebruik van en moeten ons bewust zijn dat we deze door moeten geven aan onze kinderen en kleinkinderen. Daarom hebben wij binnen OTM-Projectadvies de processen nauw in kaart gebracht en geoptimaliseerd. Hierdoor hebben wij een aanzienlijke papierreductie, door meer digitaal te werken, intelligente systemen helpen ons daar bijvoorbeeld bij. Maar ook het bewust zijn van materiaalkeuzes van onze producten, kan het bijvoorbeeld voor het grootste gedeelte of het liefst geheel gerecycled worden? Of zijn er alternatieven die ook de eigenschappen in zich hebben, maar beter zijn voor het milieu. Daarbij speelt de leverancierskeuze ook een rol, zijn zij ook zo betrokken met het milieu als wij? Daarbij hebben de producten die wij ontwikkelen een lange levensduur, verder gaan wij bij het transport slim en bewust om met lucht, weg of water transport, daarnaast investeren wij in minder milieubelastende productieprocessen. Om dit resultaat te behalen hebben wij diverse lezingen bijgewoond, om de bewustwording van onze invloed op het milieu te vergroten.
Daarnaast hebben wij een bewuste keuze gemaakt in ons wagenpark, zo rijden wij allemaal met een zuinige A-segment benzine auto. Met een geringe uitstoot en een brandstof verbruik van 1:20.

Wij gaan onze MVO ambities de komende jaren uitbreiden en verbeteren, dit zult u terugzien in onze producten en werkwijze. Ons doel, het doorgeven van onze aarde aan onze nabestaanden, zullen wij dan ook zeer serieus in ogenschouw blijven nemen.

Kortom:

People:

 1. Het erbij betrekken van sociale werkplaatsen voor de assemblage van onze producten.
 2. Het bieden van stageplaatsen aan scholieren met een beperking.
 3. Re-integratietrajecten vanuit het UWV
 4. Het creëren van een veilige, gezonde en prettige werkomgeving.
 5. Het ondersteunen en laten ontplooien van initiatieven om mensen meer te betrekken bij de maatschappij.
 6. Het creëren van een veilige, gezonde en respectvolle werkomgeving.
 7. Kansen creëren en bieden aan mensen, ook voor hen die extra aandacht behoeven.
 8. Het stimuleren en vergroten van zelfstandigheid en zelfredzaamheid.
 9. Ontplooiing en stimulering van initiatieven.

Planet:

 1. Bewuste keuzes van materiaalgebruik, bij voorbaat volledig recyclebaar.
 2. Steun geven aan innovatieve technologieën en maatschappelijke vernieuwing.
 3. Bewustwording van onze invloed op het milieu en hiernaar handelen.
 4. Investeren in minder milieubelastende productieprocessen.
 5. Ontwikkeling van producten met lange levensduur, volledig recyclebaar.
 6. Slim omgaan met lucht, weg of water transport.

Profit:

 1. Duurzame samenwerking met bedrijven in de keten.
 2. Eerlijk zakendoen met respect voor normen en waarden.
 3. Continue verbeteren en innoveren.
 4. Productie in eigen land stimuleren.